thinking about…

Just another WordPress.com weblog

Muziek

Posted by turquoois op april 27, 2008

Het is zondagochtend 28 april en mooi weer. In plaats van lekker in de tuin te gaan zitten, ga ik achter mijn computer zitten. Ik voel een rusteloze drang om eindelijk mijn blog weer eens wat op te krikken. En over het onderwerp van deze week ben ik enthousiast.  Ik wil graag wat meer met de combinatie audio (met name muziek) en computer gaan doen, dus dit is mijn kans. Ik lees de inleiding over Podcast grondig door en beluister een paar podcasts uit het Spoetnik gemaakte overzichtje. Het lijkt me leuk om in mijn blog te schrijven over mijn muziekvoorkeuren en deze dan natuurlijk ook te laten horen. Een tijdje geleden las ik een leuk artikeltje – volgens mij in het gratis dagblad “de Dag” over muziekvoorkeuren en persoonlijkheid. Aan de hand van de muziekstijl kan iemands persoonlijkheid worden beschreven. Er werden iets van 6 persoonstypen onderscheiden. En mensen die een bepaalde muziekvoorkeur hebben, gaan eigenlijk alleen maar om met mensen die dezelfde voorkeur hebben. Ik heb het artikel uitgeknipt en bewaard en het moet ergens in mijn kamer liggen. Omdat ik nog nauwelijks kasten heb, is er ook nog geen structuur in mijn kamer. Alles staat of ligt in dozen of gewoon op de grond. Na een uur zoeken, heb ik heel veel gevonden, maar niet dat artikel. Jammer, want het was wel interessant. Dan maar leuke muzieknummers downloaden voor mijn blog. Ik begin met Led Zeppelin. Via het programma  http://www.mp3sparks.com/  kun je (legaal) muzieknummers downloaden voor ongeveer 23 dollarcent. Het is een Russisch programma en op deze zondagochtend enorm traag. Met een overdrachtssnelheid van 48 KB  duurt het een hele tijd voordat het nummer gedownload is. Maar dan is het ook swingen. Ik vind dit wel een nummer voor mijn blog. Maar wat ik ook probeer, het lukt gewoon niet om dit nummer op mijn blog te krijgen. WordPress blijft het bestand weigeren. Inmiddels ben ik ruim 2 uur verder en  eigenlijk nog niets opgeschoten. Ik hou het even voor gezien, maar ik ga hier wel mee verder.

 

3 Reacties naar “Muziek”

 1. Hallo Turquoois,

  Leuk stukje. Alleen dat verhaal over de “muziek persoonlijkheden” moet je volgens mij niet geloven. Wanneer daar maar een kern van waarheid in schuilt, heb ik te maken met het grootst mogelijke “multiple personality disorder” dat de psychiatrie kent.

  Volgens mij is het embedden van een YouTube filmpje voorlopig het aangewezen middel om “Whole lotta love” ten gehore te brengen via jouw blog. Jij hebt ervaring met die Russische site, begrijp ik? Ik kende hem wel, maar ik heb hem nooit uitgeprobeerd. Vooroordelen waarschijnlijk. Bij Amazon moet je 99 dollarcent per nummer betalen. Dat is weer te veel. Gelukkig verkopen Fame en Concerto de laatste tijd veel CD’s voor een lage prijs.

  Met vriendelijke groet,

  Inca Athahualpa

 2. turquoois said

  Hallo Inca Athahualpa,

  Wat die muziek persoonlijkheden betreft, één muziek persoonlijkheid stond er niet bij, inderdaad de persoonlijkheid die van zeer uiteenlopende muziekstijlen houdt. De bedenker van die theorie over al die muziekpersoonlijkheden hoorde ook tot die categorie (ikzelf trouwens ook). Hij vond het waarschijnlijk veiliger om zichzelf niet in een hokje te plaatsen.

  Mijn partner gebruikt die Russische site heel veel en hij is er tevreden over. De site werkt alleen de laatste tijd erg traag.

  Verder denk ik dat je gelijk hebt, dat ik inderdaad het makkelijkst via YouTube mijn muziek kan laten horen of wat de suggestie van Spoetnik is : via “Last FM” een speellijst aanmaken en daarnaar verwijzen in mijn blog.

  Vriendelijke groet,

  Turquoois

 3. I believe everything published made a lot of sense.
  But, what about this? suppose you were to write a awesome
  title? I mean, I don’t want to tell you how to run your blog, but what if you added a title to maybe get a person’s attention?
  I mean Muziek thinking about is a little vanilla.
  You might peek at Yahoo’s front page and watch how they create post titles to grab people to open the links. You might add a video or a picture or two to get people excited about what you’ve got to
  say. Just my opinion, it might make your website a little bit more interesting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: